Thursday, March 1, 2012

LESSON STUDY TEAM TEACHING BI PMR

29 Feb. 2012 (Rabu) – Program PLC (S) 2 Kelas Terbuka PLC: Lesson Study Team Teaching Bahasa Inggeris PMR telah berjalan dengan lancar. Program ini dimulakan dengan taklimat yang disampaikan oleh Dr. Shirley Tay Siew Hong selaku pengetua SMK Bandaraya Kota Kinabalu dan Cikgu Elsie Sharon Giluk iaitu Ketua Bidang Sains dan Matematik SMK Bandaraya Kota Kinabalu.

Selepas taklimat, sesi pengajaran dan pembelajaran Bahasa Inggeris telah disampaikan oleh Cikgu Dyna dan Cikgu Lola berserta dengan pelajar-pelajar dari 3 Carnation. Semasa sesi pengajaran dan pembelajaran berjalan, penilaian turut dibuat oleh para guru, Ketua Bidang, Pengetua dan pakar rujuk yang dijemput khas untuk proses penambahbaikan pada masa-masa akan datang.

Dalam sesi refleksi, guru-guru, Ketua Bidang dan Pengetua dari PLC (S) 2 serta pakar rujuk masing-masing diberi peluang untuk memberi respon dan ulasan tentang sesi pengajaran dan pembelajaran yang dijalankan tadi.

Turut hadir bersama dalam majlis penutupan ialah Pn. Nur Atikah Abdullah selaku YDP PIBG SMK Bandaraya Kota Kinabalu. Majlis penutupan telah disempurnakan oleh Pegawai Pelajaran Daerah Kota Kinabalu, Tuan Haji Bad Hamid Bin Haji Musli.

No comments:

Post a Comment